Att slutbetala en kontokredit innebär att du betalar tillbaka alla de uttag som gjorts på kontokrediter. Det innefattar ränta, fakturor och eventuella fördröjningsavgifter. Du kan när du vill logga in på din kontokredit och genomföra en slutbetalning. När du slutbetalat har du inte längre några kostnader för din kontokredit. Vissa långivare kan ha en slutbetalningsavgift när du väljer att slutbetala din kontokredit.

Undvika dyra återbetalningar genom att slutbetala

För att din slutbetalning ska vara så billig som möjligt är det viktigt att du betalar dina skulder inom återbetalningstiden. Även om kontokrediter har lång kredittid kan det bli dyrt att inte betala inom tiden. Se till att alltid betala fakturan för din kontokredit och om du missar någon faktura bör du prioritera att slutbetala denna.

Tänk på! Betalar du av dina lån i tid kan du enkelt och billigt slutbetala din kontokredit när du vill!

Om du konstant betalar av dina tidigare lån så kan du enkelt slutbetala din kontokredit för att återigen bli helt utan kostnader tills du väljer att använda kontot igen. Detta är en stor fördel med kontokredit eftersom du alltid har möjlighet att låna pengar från kontot utan uppläggningsavgift eller kreditupplysning. Däremot är det viktigt att du håller koll på dina återbetalningar och slutbetalar kontokrediten då och då.

När du slutbetalat en kontokredit är det gratis

Fördelen med att slutbetala en kontokredit är att det inte finns några fasta kostnader. Det innebär att när du väl slutbetalar din kontokredit så har du inga kostnader alls för att ha kontot aktivt. Det gör att du kan ha en kontokredit som du inte använder som en trygghet ifall det skulle behövas.

Det här skiljer sig från exempelvis små lån eftersom att du där måste ansöka om ett nytt lån varje gång du behöver låna – en betydligt mer komplicerad process. Kreditkontot är alltså perfekt för den som vill låna sporadiskt men inte vill att det ska ha en negativ påverkan på kreditvärdigheten.